Świąteczne przekąski

PORCJE
12
osób

PRZYGOTOWANIE
10
minut

PIECZENIE
10
minuty

SKŁADNIKI

  • 1 francuska bagietka (15 cm)
  • 30 mililitrów oliwy z oliwek
  • 38 gramów zagęszczonego musu jabłkowego
  • 200 g kremowego sera brie, pokrojonego na 5 cm kawałki
  • 1 opakowanie prosciutto, porwane na kawałki wielkości kęsa
  • 3 świeże figi do dekoracji
  • 2 gałązki świeżego tymianku, pozbawione łodyżek, do dekoracji
  • ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu, do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

1. POKROIĆ bagietki na kromki o grubości 13 mm.

2. POSMAROWAĆ kromki bagietki oliwą z oliwek.

3. GŁOSUJ Wybierz funkcję COSORI Air Fryer, ustaw czas na 6 minut i dotknij Start/Pauza.

4. STRONA Umieść kromki bagietki w koszu i zamknij go.

5. ZOBACZ Gdy kromki bagietki będą upieczone, wyjąć je i przenieść na tacę.

6. JAK POKAZAĆ łyżeczkę sosu jabłkowego na każdej kromce opiekanej bagietki.

7. ZRÓB plasterek sera brie, a następnie plasterek prosciutto.

8. WYBIERZ wybierz funkcję Air Fryer, ustaw temperaturę na 190°C i czas na 4 minuty, a następnie naciśnij przycisk Start/Pauza. 

9. KONTAKT Gotowe danie udekoruj figami, tymiankiem i mielonym czarnym pieprzem, a następnie podawaj.

Banner Blog

Dołącz do naszej rosnącej społeczności na Facebooku!

Frytkownica beztłuszczowa COSORI - porady, przydatne wskazówki, przepisy

Link
 
Produkt dodany do ulubionych
Produkt dodany do porównania