PORCJE
12
osób
PRZYGOTOWANIE
10
minut
PIECZENIE
10
minuty
SKŁADNIKI
- 1 francuska bagietka (15 cm)
- 30 mililitrów oliwy z oliwek
- 38 gramów zagęszczonego musu jabłkowego
- 200 g kremowego sera brie, pokrojonego na 5 cm kawałki
- 1 opakowanie prosciutto, porwane na kawałki wielkości kęsa
- 3 świeże figi do dekoracji
- 2 gałązki świeżego tymianku, pozbawione łodyżek, do dekoracji
- ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu, do dekoracji
PRZYGOTOWANIE
1. POKROIĆ bagietki na kromki o grubości 13 mm.
2. POSMAROWAĆ kromki bagietki oliwą z oliwek.
3. GŁOSUJ Wybierz funkcję COSORI Air Fryer, ustaw czas na 6 minut i dotknij Start/Pauza.
4. STRONA Umieść kromki bagietki w koszu i zamknij go.
5. ZOBACZ Gdy kromki bagietki będą upieczone, wyjąć je i przenieść na tacę.
6. JAK POKAZAĆ łyżeczkę sosu jabłkowego na każdej kromce opiekanej bagietki.
7. ZRÓB plasterek sera brie, a następnie plasterek prosciutto.
8. WYBIERZ wybierz funkcję Air Fryer, ustaw temperaturę na 190°C i czas na 4 minuty, a następnie naciśnij przycisk Start/Pauza.
9. KONTAKT Gotowe danie udekoruj figami, tymiankiem i mielonym czarnym pieprzem, a następnie podawaj.