Zupa z zielonego groszku

PORCJE
6
osób

PRZYGOTOWANIE
20
minut

PRZYGOTOWANIE
134
minut

ŹRÓDŁA

  • 3 plastry surowego boczku, pokrojone w kostkę
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 4 łodygi selera, pokrojone w kostkę
  • 1 pasternak, obrany i pokrojony w kostkę
  • 3 marchewki, obrane i pokrojone w kostkę
  • 1 kapusta kiszona, obrana i pokrojona w kostkę
  • 4 ząbki czosnku, mielone
  • Sól, do smaku
  • Świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku
  • 1 liść laurowy
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • 454 g zielonego groszku, umytego i posortowanego
  • 1,4 litra niskosodowego bulionu drobiowego lub wody

PRZYGOTOWANIE

1. USTAWIENIE Ustaw wolnowar COSORI na funkcję Sauté, czas na 14 minut i naciśnij przycisk START.

2. DO Dodaj pokrojony w kostkę boczek na wewnętrzną patelnię i smaż przez 4 minuty lub do uzyskania złotobrązowego koloru i chrupkości. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś ugotowany boczek do małej miski.

3. DOSTOSUJ 3. dodać cebulę, seler, pasternak, marchew, ziemniaki i czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Gotować przez 10 minut.

4. DO W wewnętrznym garnku dodać liść laurowy, tymianek, ugotowany boczek, suchy groszek i bulion lub wodę.

5. ZATRZYMAJ do SOUP, ustaw czas na 2 godziny i naciśnij START.

6. GOTUJ i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Banner Blog

Dołącz do naszej rosnącej społeczności na Facebooku!

Frytkownica beztłuszczowa COSORI - porady, przydatne wskazówki, przepisy

Link
 
Produkt dodany do ulubionych
Produkt dodany do porównania