PORCJE
6
osób
PRZYGOTOWANIE
20
minut
PRZYGOTOWANIE
130
minut
SKŁADNIKI
- 3 plastry surowego boczku, pokrojone w kawałki
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 4 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę
- 1 pasternak, obrany i pokrojony w kostkę
- 3 marchewki, obrane i pokrojone w kostkę
- 1 ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę
- 450 g zielonego groszku, umytego i obranego
- 1,4 litra bulionu drobiowego lub wody
- 4 ząbki czosnku, przeciśnięty przez praskę
- 1 liść laurowy
- 3 gałązki świeżego tymianku
- sól, do smaku
- świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku
PRZYGOTOWANIE
1. USTAW wolnowar Cosori na funkcję Sauté, czas na 14 minut i naciśnij przycisk Start.
2. DODAJ pokrojony boczek do garnka wolnowaru i smaż przez 4 minuty lub do uzyskania złotobrązowego koloru i chrupkości. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś ugotowany boczek do małej miski.
3. DODAJ cebulę, seler, pasternak, marchew, ziemniaki i czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Gotuj przez 10 minut.
4. DODAJ liść laurowy, tymianek, ugotowany boczek, suchy groszek i bulion lub wodę.
5. USTAW funkcję SOUP, czas na 2 godziny i naciśnij Start.
6. GOTUJ, dopraw solą i pieprzem do smaku.