PORCJE
6
osób
PRZYGOTOWANIE
20
minut
PRZYGOTOWANIE
134
minut
ŹRÓDŁA
- 3 plastry surowego boczku, pokrojone w kostkę
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 4 łodygi selera, pokrojone w kostkę
- 1 pasternak, obrany i pokrojony w kostkę
- 3 marchewki, obrane i pokrojone w kostkę
- 1 kapusta kiszona, obrana i pokrojona w kostkę
- 4 ząbki czosnku, mielone
- Sól, do smaku
- Świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku
- 1 liść laurowy
- 3 gałązki świeżego tymianku
- 454 g zielonego groszku, umytego i posortowanego
- 1,4 litra niskosodowego bulionu drobiowego lub wody
PRZYGOTOWANIE
1. USTAWIENIE Ustaw wolnowar COSORI na funkcję Sauté, czas na 14 minut i naciśnij przycisk START.
2. DO Dodaj pokrojony w kostkę boczek na wewnętrzną patelnię i smaż przez 4 minuty lub do uzyskania złotobrązowego koloru i chrupkości. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś ugotowany boczek do małej miski.
3. DOSTOSUJ 3. dodać cebulę, seler, pasternak, marchew, ziemniaki i czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Gotować przez 10 minut.
4. DO W wewnętrznym garnku dodać liść laurowy, tymianek, ugotowany boczek, suchy groszek i bulion lub wodę.
5. ZATRZYMAJ do SOUP, ustaw czas na 2 godziny i naciśnij START.
6. GOTUJ i dopraw solą i pieprzem do smaku.