Placki ziemniaczane

PORCJE
12
placków

PRZYGOTOWANIE
30
minut

PIECZENIE
16
minut

SKŁADNIKI

  • 1 kg ziemniaków skrobiowych (typ C)
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej

    PRZYGOTOWANIE

    1. GOTUJ ziemniaki przez 10 minut, odcedź, ostudź i obierz.

    2. ZETRZYJ ziemniaki na tarce o grubych oczkach.

    3. DODAJ pokrojoną w kostkę cebulę, wbij jajko dopraw solą i pieprzem.

    4. WYMIESZAJ dokładnie masę.

    5. PODZIEL na 12 porcji po 95 g każda.

    6. UŁÓŻ 4 placki w koszu frytkownicy i delikatnie spryskaj olejem.

    7. PIECZ w 205 stopniach przez 16 minut, w połowie tego czasu obróć placki na drugą stronę.

    8. POWTÓRZ z pozostałymi plackami.

    Banner Blog

    Dołącz do naszej rosnącej społeczności na Facebooku!

    Frytkownica beztłuszczowa COSORI - porady, przydatne wskazówki, przepisy

    Link
     

    Powiązane produkty

    Produkt dodany do ulubionych
    Produkt dodany do porównania