Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
PORCJE
6
kotletów
PRZYGOTOWANIE
30
minut
PIECZENIE
20
minut
SKŁADNIKI
- 400 g piersi z indyka
- 1 bułka
- 100 ml mleka
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- 1 marchewka
- 2 małe cebule
- świeży lubczyk
- świeży koperek
- 1 łyżeczka soli
- pieprz do smaku
- płatki kukurydziane, do panierowania
- olej
PRZYGOTOWANIE
1. ZMIEL mięso i namoczoną wcześniej w mleku bułkę.
2. POSIEKAJ zioła.
3. POKRÓJ cebulę w kostkę i przeciśnij czosnek przez praskę
4. WYMIESZAJ sól, czosnek, cebulę, zioła, startą na tarce marchewkę i mięso z bułką, dopraw pieprzem.
5. POKRUSZ płatki kukurydziane.
6. UFORMUJ kotlety, po ok. 110 g każdy, obtocz je w pokruszonych płatkach kukurydzianych i spryskaj delikatnie olejem.
7. PIECZ w 195 stopniach przez 20 minut, obróć w połowie pieczenia.