Wiosenne kotlety mielone

PORCJE
6
kotletów

PRZYGOTOWANIE
30
minut

PIECZENIE
20
minut

SKŁADNIKI

  • 400 g piersi z indyka
  • 1 bułka
  • 100 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 małe cebule
  • świeży lubczyk
  • świeży koperek
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz do smaku
  • płatki kukurydziane, do panierowania
  • olej

    PRZYGOTOWANIE

    1. ZMIEL mięso i namoczoną wcześniej w mleku bułkę.

    2. POSIEKAJ zioła.

    3. POKRÓJ cebulę w kostkę i przeciśnij czosnek przez praskę

    4. WYMIESZAJ sól, czosnek, cebulę, zioła, startą na tarce marchewkę i mięso z bułką, dopraw pieprzem.

    5. POKRUSZ płatki kukurydziane.

    6. UFORMUJ kotlety, po ok. 110 g każdy, obtocz je w pokruszonych płatkach kukurydzianych i spryskaj delikatnie olejem.

    7. PIECZ w 195 stopniach przez 20 minut, obróć w połowie pieczenia.

    Banner Blog

    Dołącz do naszej rosnącej społeczności na Facebooku!

    Frytkownica beztłuszczowa COSORI - porady, przydatne wskazówki, przepisy

    Link
     
    Produkt dodany do ulubionych
    Produkt dodany do porównania