PORCJE
5
osób
PRZYGOTOWANIE
5
minut
PRZYGOTOWANIE
35
minut
ŹRÓDŁA
- 2 filiżanki ryżu krótkoziarnistego
- 55 gramów cukru pudru
- 4 laski cynamonu
- 1 szczypta soli
- 237 ml mleka skondensowanego
- 306 gramów słodzonego mleka skondensowanego
- 1 limonka, obrana ze skórki
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Potrzebne narzędzia:
- Sitko o drobnych oczkach
PRZYGOTOWANIE
1. UŻYJ miarki COSORI i umieść 2 filiżanki ryżu długoziarnistego w sitku o drobnych oczkach.
2. MOSSUK przez drobne sitko, a następnie umieść ryż, cukier, laski cynamonu i sól w wewnętrznym naczyniu wolnowaru COSORI.
3. STOP Napełnij wewnętrzny garnek wodą, aż osiągnie odpowiednią linię napełnienia 2 filiżanek i zamieszaj.
4. OBEJRZYJ ryż w wodzie, aby pomóc rozbić zablokowane ziarna ryżu.
5. WYBIERZ wybierz tryb WHITE RICE, ustaw opcję LONG GRAIN, a następnie dotknij START.
6. EXPLORE Do gotowego ryżu dodaj mleko skondensowane, słodzone mleko skondensowane, skórkę z limonki i ekstrakt waniliowy.
7. PODAWAĆ deser.