Burger wołowy

PORCJE
1

PRZYGOTOWANIE
10
minut

PIECZENIE
15 - 30
minut

SKŁADNIKI

  • 200 gram mięsa mielonego wołowego,
  • 1 bułka maślana,
  • 4 plastry sera cheedar,
  • 30 gram ogórków piklowanych w plastrach,
  • 20 gram cebuli czerwonej,
  • 1 łyżka cebulki prażonej,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej,
  • 1 łyżeczka ketchupu,
  • 1 szczypta soli,
  • 1 szczypta pieprzu grubo mielonego.

PRZYGOTOWANIE

1. UFORMUJ mieloną wołowinę na kotleta grubości ok. 1,5cm, odłóż na deskę aby mięso nabrało temperatury pokojowej.

2. WYMIESZAJ w miseczce majonez, musztardę francuską i miód. Dopraw solą i pieprzem.3. UMYJ i obierz rabarbar.

3. WŁÓŻ uformowaną wołowinę do urządzenia i grilluj przez 8 minut, po 4 minutach obróć.

4. WŁÓŻ 3 minuty przed końcem, rozkrojoną bułkę do urządzenia,a na mięso połóż ser cheedar.

5. WYCIĄGNIJ mięso, po tym jak czas grillowania minie, i odłóż na deskę. Dolną bułkę posmaruj zrobionym majonezem miodowo-musztardowym, a górną bułkę posmaruj ketchupem.

6. POŁÓŻ mięso na dolną bułkę, na mięsie połóż ogórka, czerwoną cebulę i posyp prażoną cebulką. Wszystko zamknij górną bułką.

Banner Blog

Dołącz do naszej rosnącej społeczności na Facebooku!

Frytkownica beztłuszczowa COSORI - porady, przydatne wskazówki, przepisy

Link
 
Produkt dodany do ulubionych
Produkt dodany do porównania