PORCJE
1
PRZYGOTOWANIE
10
minut
PIECZENIE
15 - 30
minut
SKŁADNIKI
- 200 gram mięsa mielonego wołowego,
- 1 bułka maślana,
- 4 plastry sera cheedar,
- 30 gram ogórków piklowanych w plastrach,
- 20 gram cebuli czerwonej,
- 1 łyżka cebulki prażonej,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej,
- 1 łyżeczka ketchupu,
- 1 szczypta soli,
- 1 szczypta pieprzu grubo mielonego.
PRZYGOTOWANIE
1. UFORMUJ mieloną wołowinę na kotleta grubości ok. 1,5cm, odłóż na deskę aby mięso nabrało temperatury pokojowej.
2. WYMIESZAJ w miseczce majonez, musztardę francuską i miód. Dopraw solą i pieprzem.3. UMYJ i obierz rabarbar.
3. WŁÓŻ uformowaną wołowinę do urządzenia i grilluj przez 8 minut, po 4 minutach obróć.
4. WŁÓŻ 3 minuty przed końcem, rozkrojoną bułkę do urządzenia,a na mięso połóż ser cheedar.
5. WYCIĄGNIJ mięso, po tym jak czas grillowania minie, i odłóż na deskę. Dolną bułkę posmaruj zrobionym majonezem miodowo-musztardowym, a górną bułkę posmaruj ketchupem.
6. POŁÓŻ mięso na dolną bułkę, na mięsie połóż ogórka, czerwoną cebulę i posyp prażoną cebulką. Wszystko zamknij górną bułką.