Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
PORCJE
2
PRZYGOTOWANIE
10
minut
PIECZENIE
15 - 30
minut
SKŁADNIKI
- 400 gram świeżego łososia,
- 100 gram ryżu jaśminowego,
- 50 ml sosu teryiaki,
- 1 łyżeczka sezamu,
- 1 łyżka świeżej kolendry,
- 1 łyżka szczypiorku,
- 1 szczypta soli,
- 1 szczypta pieprzu grubo zmielonego,
- 1 łyżeczka płatków chilli.
PRZYGOTOWANIE
1. PRZEKRÓJ łososia na 2 równe kawałki, posól i dokładne wysmaruj sosem teryiaki, odstaw na 15 minut.
2. UGOTUJ w osolonej wodzie 100 gram ryżu jaśminowego, w sposób opisany na opakowaniu.
3. PRZEŁÓŻ ugotowany ryż do naczynia żaroodpornego i wymieszaj z płatkami chilli i sezamem.
4. UŁÓŻ na ugotowanym ryżu zamarynowanego łososia i zapiecz na funcji GRILL przez około 12-15 minut w temperaturze 190 stopni.