Łosoś teriyaki zapiekany na ryżu

PORCJE
2

PRZYGOTOWANIE
10
minut

PIECZENIE
15 - 30
minut

SKŁADNIKI

  • 400 gram świeżego łososia,
  • 100 gram ryżu jaśminowego,
  • 50 ml sosu teryiaki,
  • 1 łyżeczka sezamu,
  • 1 łyżka świeżej kolendry,
  • 1 łyżka szczypiorku,
  • 1 szczypta soli,
  • 1 szczypta pieprzu grubo zmielonego,
  • 1 łyżeczka płatków chilli.

PRZYGOTOWANIE

1. PRZEKRÓJ łososia na 2 równe kawałki, posól i dokładne wysmaruj sosem teryiaki, odstaw na 15 minut.

2. UGOTUJ w osolonej wodzie 100 gram ryżu jaśminowego, w sposób opisany na opakowaniu.

3. PRZEŁÓŻ ugotowany ryż do naczynia żaroodpornego i wymieszaj z płatkami chilli i sezamem.

4. UŁÓŻ na ugotowanym ryżu zamarynowanego łososia i zapiecz na funcji GRILL przez około 12-15 minut w temperaturze 190 stopni.

Banner Blog

Dołącz do naszej rosnącej społeczności na Facebooku!

Frytkownica beztłuszczowa COSORI - porady, przydatne wskazówki, przepisy

Link
 
Produkt dodany do ulubionych
Produkt dodany do porównania