PORCJE
2
PRZYGOTOWANIE
10
minut
PIECZENIE
15
minut
SKŁADNIKI
- 1 banan,
- 1 jajo kurze,
- 90 gram płatków owsianych,
- 60 gram mrożonych malin,
- 80 gram jogurtu naturalnego,
- 30 gram miodu,
- 1 szczypta cynamonu.
PRZYGOTOWANIE
1. BANANA OBIERZ i rozgnieć widelcem. Następnie wbij jedno jajko i połącz je z bananem tak, by powstała jednolita masa.
2. WSYP do masy bananowej płatki owsiane i mrożone maliny. Wszystko delikatnie wymieszaj.
3. ODSTAW na około 5 minut, tak aby płatki wchłonęły wilgoć. Następnie przełóż do szklanego naczynia żaroodpornego, w którym będziesz zapiekać owsiankę.
4. WYMIESZAJ w osobnej miseczce jogurt naturalny z miodem i cynamonem.
5. PIECZ w urządzeniu COSORI wybierz tryb Grandzone, następnie BAKE, ustaw temperaturę na 200°i 10 minut.
6. WSTAW naczynie żaroodporne do urządzenia COSORI i piecz przez 10 minut.
7. PRZEŁÓŻ po upieczeniu owsiankę do głębokiego talerza i polej danie miodowym jogurtem naturalnym.