Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
PORCJE
4
PRZYGOTOWANIE
10
minut
PIECZENIE
15 - 30
minut
SKŁADNIKI
- 1 kg surowej białej kiełbasy,
- 2 białe cebule,
- 250 ml śmietany 30%,
- 2 łyżki tartego chrzanu,
- 1 szczypta soli,
- 1 pieprzy grubo zmielonego,
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej,
- 1 łyżeczka świeżego tymianku,
- 1 łyżka masła
PRZYGOTOWANIE
1. OBIERZ cebulę i pokrój na cienkie piórka.
2. PRZEŁÓŻ kiełbasę do naczynia żaroodpornego.
3. ROZGRZEJ na patelni masło z olejem, dodaj cebulę, lekko posól, smaż cały czas mieszając przez 3-4 minut, aż cebula lekko się zeszkli.
4. DODAJ do cebuli śmietankę, chrzan i listki tymianku, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i zagotuj.
5. ZALEJ sosem kiełbasę.
6. WSTAW naczynie do urządzenia nagrzanego do 190 stopni i zapiekaj przez 25-30 minut, aż sos zgęstnieje, a kiełbasa ładnie się przyrumieni.
7. PODAWAJ ze świeżym pieczywem, ćwikłą i piklami.