Zapiekana biała kiełbasa w sosie śmietanowo-chrzanowym

PORCJE
4

PRZYGOTOWANIE
10
minut

PIECZENIE
15 - 30
minut

SKŁADNIKI

  • 1 kg surowej białej kiełbasy,
  • 2 białe cebule,
  • 250 ml śmietany 30%,
  • 2 łyżki tartego chrzanu,
  • 1 szczypta soli,
  • 1 pieprzy grubo zmielonego,
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej,
  • 1 łyżeczka świeżego tymianku,
  • 1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE

1. OBIERZ cebulę i pokrój na cienkie piórka.

2. PRZEŁÓŻ kiełbasę do naczynia żaroodpornego. 

3. ROZGRZEJ na patelni masło z olejem, dodaj cebulę, lekko posól, smaż cały czas mieszając przez 3-4 minut, aż cebula lekko się zeszkli.

4. DODAJ do cebuli śmietankę, chrzan i listki tymianku, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i zagotuj.

5. ZALEJ sosem kiełbasę.

6. WSTAW naczynie do urządzenia nagrzanego do 190 stopni i zapiekaj przez 25-30 minut, aż sos zgęstnieje, a kiełbasa ładnie się przyrumieni.

7. PODAWAJ ze świeżym pieczywem, ćwikłą i piklami.

Banner Blog

Dołącz do naszej rosnącej społeczności na Facebooku!

Frytkownica beztłuszczowa COSORI - porady, przydatne wskazówki, przepisy

Link
 
Produkt dodany do ulubionych
Produkt dodany do porównania